Jordvarme

Vi går i dybden med vores arbejde.

Ansøgning/VVM-screening/kontakt til det offentlige

Der skal udarbejdes en ansøgning, inden du kan få etableret en vertikal jordvarmeboring. Hos Varup Termiske Boringer tilbyder vi at udarbejde denne ansøgning for dig.

Boringerne skal ligeledes indberettes til både Kommune og til GEUS (De nationale og geologiske undersøgelser for Danmark og Grønland).

Derudover skal der udarbejdes en VVS-screening, som er en redegørelse, hvori det vurderes, hvordan et bygge- eller anlægsprojekt vil påvirke det omkringliggende område.

Det kræver altså en smule papirarbejde, før du er klar til at få jordvarme. Det er et forholdsvis stort stykke arbejde, og sagsbehandlingen varierer fra kommune til kommune. Men vores sekretær vil meget gerne hjælpe til med dette.

Det horisontale/ vandrette anlæg

Varup Termiske Boringer har gode samarbejdspartnere som kan være behjælpelig med at grave render så boringe(r) samles og føres ind til huset.

Hvad er jordvarme?

Varup Termiske Boringer har mange tusind meters erfaring i at udføre lodret jordvarme. Disse meter er med til at give en bedre driftsøkonomi end den vandretliggende jordvarme. Den lodrette jordvarmeboring behøver minimal plads, hvorimod en vandretliggende løsning kræver bl.a. en opgravet have. Vi kan hjælpe dig i hele processen fra valg af den rette varmepumpe, til ansøgningsprocessen og selvfølgelig etableringen. En vigtig faktor er at få beregnet de rette antal meter og den rette størrelse varmepumpe. Vi har samarbejdspartnere, som kan hjælpe med begge dele.

Varup Termiske Boringer kan finde ud af hvilken undergrund / geologi, der er optimal for din boring. Lodret jordvarme er en god og på sigt langt billigere løsning, hvor du samtidig reducerer CO2 udslippet. Efter at anlægget er etableret, er det stort set vedligeholdelsesfrit, dog kræver kommunen, at det tilses af en faglært installatør én gang årligt.

Jordvarmen udnytter, at jordens temperatur ligger konstant på 6-8 graders varme året rundt. Den temperatur er ikke afhængig af vejr og vind. Det er denne varme et jordvarmeanlæg bruger til at skabe varme i dit hus. Anlægget består af en jordvarmesonde, der er ført direkte ned i x antal meters dybde i jorden, og som er koblet på en varmepumpe, som oftest står i et bryggers. Inde i anlægget cirkulerer en frostvæske/brine, som optager varme fra jorden. På den måde bliver varmen overført til varmesystemet. Varmen kan herefter bruges til gulvvarme, radiatorer og varmt brugsvand.

Anlægget kan i den varme sæson vendes og kan derved bruges som et comportkøl/passiv køl, således at du kan sænke temperaturen i huset. Overskudsvarme kan oplagres i jorden og bruges i den kolde sæson. Du vil altså få stor glæde af anlægget hele året rundt.

Tilbud

Hos Varup Termiske Boringer får du altid et tilbud, som indeholder pris pr. boremeter, antal boringer, størrelse på kW samt øvrige detaljer, som er aftalt med dig og energiberegneren.

Vores tilbud er overskueligt og læsevenligt, så du i punktform altid kan se, hvad vi tilbyder, og hvad der er inkluderet i prisen.

Er du interesseret i, at vi udfører det vandrette/horisontale anlæg, vil dette ligeledes fremgå af vores tilbud.

Derudover tilbyder vi at udfylde selve ansøgningen og den obligatoriske VVM-screening for dig. På den måde sparer du både en masse tid, og sikrer dig, at ansøgningen bliver udfyldt helt korrekt.

 

0 +
Erfaring

0 +
Projekter

0 +
Glade kunder

Ring på 25 70 53 92 eller send en mail til  jan@varup-consult.dk og få svar på dine spørgsmål eller blot en snak om dine muligheder.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.